ooievaars in het nieuws |  het nieuws toegelicht |  oud nieuwsnieuwsbrief


Nieuws - Het nieuws toegelicht

Soms gaat er achter nieuwsberichten een verhaal schuil of past het nieuwsbericht in een groter geheel. In zulke gevallen gaan we op deze bladzijde dieper op het nieuws in.


Gouden Lepelaar voor Dick Jonkers

Zijn leven lang heeft Dick alles gedaan wat je kunt bedenken op het gebied van vogels. De ooievaar heeft er altijd deel van uitgemaakt. Wij kunnen niemand bedenken die langer dan Dick de ooievaars heeft gevolgd en heeft beschreven in talloze artikelen en boeken. Dick is STORK-bestuurder van het eerste uur en mede-oprichter van STORK. Daarom vond het STORK-bestuur het de hoogste tijd worden, om Dick te onderscheiden met een Gouden lepelaar. Vogelbescherming vond dit ook en 7 oktober was het zover. Juun de Boer (Vogelbescherming) kwam naar Ankeveen om Dick (rechts) de gouden lepelaar op te spelden. Gefeliciteerd Dick!

> Lees ook het artikel in Vogels


 

Vroege Vogels jubileum, 60 jaar natuurradio

Zondag 31 mei heeft Vroege Vogels dit 60-jarig jubileum gevierd.  Tijdens een zes uur durende radio-uitzending kwamen de zes decennia allemaal aan bod. Er was ook een item over het ooievaarsproject, ooievaars en STORK. Wel voor de Vroegste Vogels, want het was in het eerste uur, van 6.00 uur tot 7.00 uur, te horen.
Via onderstaande link komt u terecht in het eerste uur van de uitzending. Vanaf plm. de 21-ste minuut kunt u het item beluisteren. Kees Vos, beheerder van het allereerste ooievaarsstation, speelt hierin de hoofdrol.
> Naar website Vroege Vogels...
De opnames zijn gemaakt bij ooievaarsstation Herwijnen, het eerste ooievaarsstation in Nederland.

 

 

Radio

STORK en het ooievaarsproject in de jubileumuitzending van Vroege Vogels
Vroege Vogels Radio 1
31 mei 2015
(vanaf de 21-ste minuut)

STORK-voorzitter Arda in Vroege Vogels over Beleef de Lente
Vroege Vogels Radio 1
3 mei 2015

 

STORK-bestuurder Dick Jonkers onderscheiden

STORK-bestuurder Dick A. Jonkers is afgelopen vrijdag (24 april) in Naarden onderscheiden met de Emil Luden Penning. Zijn al vele jaren grote betrokkenheid bij de natuur van het Gooi en omstreken, zijn grote kennis, deskundigheid en vele onderzoeken, vooral betreffende de vogels, zijn inzet om de kennis over de Gooise natuur te verspreiden door het schrijven van vele, vele publicaties voor tijdschriften en boeken, zijn redactionele werk, zijn gidswerk en zijn inzet voor concrete natuurprojecten vormden de aanleiding om hem deze penning toe te kennen.
> Lees meer ...

Op de foto Dick Jonkers (midden) samen met de vier voorzitters van de stichtingen die de keus op Dick hebben laten vallen.

 

 

STORK-ringer Dirk Lips Officier in de Orde van Oranje Nassau

Ook STORK-ringer Dirk Lips is op 24 april onderscheiden. Misschien kent u hem indirect, als directeur en eigenaar van Libéma, u weet wel het bedijf waar onder andere Safaripark Beekse Bergen en Omnisport Apeldoorn onder vallen. Wij kennen Dirk vooral als beheerder van ooievaarsstation Rossum en als STORK-ringer. Hij blijft zelf het liefst op de achtergrond, maar wat hij zijn leven lang al doet op het gebied van natuur, cultuur, werkgelegenheid en sport is immens.
> Lees meer ...

 

Ooievaars op Texel?

Texel is hét vogeleiland, daar zijn velen het over eens. Maar wist u dat er vaker zwarte dan witte ooievaars worden gespot? Misschien gaat daar verandering in komen. Lees het volgende artikel maar eens.
Helderse Courant, 17 februari 2015

 

 

Jonge ooievaar op trek? ... Gewoon de borden volgen                                       Foto: Caroline Walta