ooievaars in het nieuws |  het nieuws toegelicht |  oud nieuws |  nieuwsbrief


Nieuws - Oud nieuws

In het verleden is natuurlijk van alles voorgevallen op ooievaarsgebied. Op deze bladzijde blikken we terug op opvallende gebeurtenissen of berichten uit het verleden.

 

OOIEVAARSDIEFSTAL  1991

Op 20 december bleken zo'n 80 ooievaars te zijn verdwenen uit ooievaarsdorp Het Liesveld. Al snel bleek dat het om diefstal moest gaan. De pers stortte zich op de diefstal en zo werd het wereldnieuws. Zelfs in Zuid-Afrika bereikte het nieuws de krant, getuige het volgende bericht uit het Volksblad van 24 december 1991.

Door de publiciteit konden de dieven de ooievaars niet aan de man brengen en werd het ze te heet onder de voeten. Uiteindelijk werden een week later de meeste ooievaars teruggevonden in Friesland.

Gesteelde ooievaars

dalk bestem vir tafel

GROOT AMMERS (Nederland) - So-wat 80 skaars West-Europese ooie- vaars het hier uit 'n teelsentrum verdwyn. Die sentrum se direkteur vermoed in talle huishoudings gaan op Kersdag ooievaar op die etens-tafel verskyn.
  Die direkteur, mnr. Kees Vos, sê in Nederland is eend, gans en kal-koen tradisionele geregte, maar die
ooievaars sal moontlik as rariteit aangebied word. Hy sê die voëls het geringe om hul bene en die meeste
mense sal hulle herken as 'n be- dreigde spesie.
Die kanse dat die voëls nog lewen- dig is, word al kleiner, ook weens die spesiale kos wat hulle mos kry. Hulle eet hoofsaaklijk rotte en wurms.
  Die teelcentrum, bekend as Lies-veld ooievaardorpie, probeer om genoeg voëls te teel om die ooievaars in die natuur te vervang. In die grootste deel van Europa het die voëls uitgesterf. - Sapa-AP.

 

SPIONERENDE OOIEVAAR 2001

Een opvallende titel, vindt u niet? Wel leuk om weer eens terug te lezen, nu het zenderen van ooievaars ook in ons land actueel is. Het artikel stond op 21 oktober 2001 in NRC Handelsblad.

 

Geknipt
Het vrije volk
29 dec 1967
Rotterdamse courant
1 juni 1865