home


PR

STORK doet natuurlijk aan PR. Op allerlei plaatsen laten we ons gezicht zien, om zo het publiek te laten kennismaken met onze activiteiten. Hieronder een overzichtje, soms met toelichting, soms met foto's, soms beide.

 

Open dag VWG Hazerswoude/Koudekerk e.o. - 30 mei 2015

De STORK-vlag strak aan de mast, een mooi plekje bij het ooievaarsnest aan het Spookverlaat en een geweldige Vogelwerkgroep. Caroline maakte de volgende korte fotoimpressie.

> Naar Facebookpagina van VWG Hazerswoude/Koudekerk e.o.
> Naar website van VWG Hazerswoude/Koudekerk e.o.

 

Landelijke dag Sovon - 29 november 2014

Een gezellige dag met veel bezoekers in de Reehorst in Ede. Het was de hele dag druk en veel belangstellenden en ooievaarsliefhebbers brachten een bezoek aan de STORK-stand.

 

Dutch Birdfair - 23 en 24 augustus 2014

  

 

Landelijke Dag Sovon - 30 november 2013

Er was een goede belangstelling voor de STORK-stand en we hebben veel belangstellenden de werking van Nestkaart Ooievaar kunnen laten zien. En dat was precies onze bedoeling, want we zijn nog steeds op zoek naar liefhebbers die mee willen helpen met het melden van waarnemingen op ooievaarsnesten.

 

Dutch Birdfair - 24 en 25 augustus 2013

Dutch Birdfair is nu al een fenomeen. Natuurlijk was STORK ook weer met een stand aanwezig. De vele bezoekers die in onze stand kwamen, konden weer veel informatie zien, horen en krijgen over ooievaars in Nederland. Er waren activiteiten voor kinderen en we konden het nieuwe prentenboek 'Zeg kleine ooievaar wat vlieg jij ver' presenteren. Tekenaar Vera de Backker was zondag ook aanwezig en heeft voorgelezen uit het boek. Het boek is ook te koop bij STORK.

  

 

Vogelkijkdag Texel - 11 mei 2013

Vogelinformatiecentrum De Verrekieker uit De Cocksdorp organiseerde voor de derde keer een vogelkijkdag. Ook STORK was er weer bij, hoewel op Texel nog geen ooievaars broeden. In de weken ervoor waren er wel drie ooievaars op Texel gezien en op de dag zelf, 11 mei, waren er ook weer twee. De harde wind en regen in de ochtend maakte het nodig om de stand stormvast te maken. Gelukkig werd het droog, maar de wind bleef. Het werd een gezellige en toch goed bezochte dag en ook voor de STORK-stand was veel belangstelling.

  

 

Dutch Bird Fair, Oostvaarders Plassen - 25 en 26 augustus 2012

STORK was van de partij op de Dutch Bird Fair. Een groots vogel- en natuur-evenement waar, ondanks het mindere weer, veel bezoekers op af kwamen. Voor STORK was het weer een mooie gelegenheid om het publiek te laten kennismaken met wat STORK voor ooievaars doet. En de belangstelling was er! Op beide dagen werd onze stand doorlopend bezocht en tijdens onze lezing over trek en overwintering zaten er ongeveer 20 mensen in de zaal. Er was een natuurspeurtocht voor kinderen over het festivalterrein en ook in de STORK-stand konden kinderen daaraan meedoen. Er was keus uit het maken van een puzzel, het (na)tekenen van een ooievaarsveer en onderzoek doen naar de verschillen tussen braakballen van ooievaars en van ransuilen. Na het uitvoeren van de opdrachten, werd de opdrachtkaart afgestempeld en natuurlijk was een kleinigheidje te snoepen voor de kinderen en hun ouders. We bedanken de organisatie van de Dutch Bird Fair voor een geweldig weekend! Caroline, enorm bedankt voor je hulp en eindeloze enthousiasme! Het inrichten van de stand.
Foto's hiernaast:
Jonge onderzoekers aan het werk: Wat is het verschil tussen braakballen van ooievaars en van ransuilen?

 

Texel - 6 mei 2012

Op 6 mei organiseerde Vogelinformatiecentrum De Verrekieker uit De Cocksdorp, samen met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, een vogelkijkdag bij De Robbenjager op Texel. Naast verschillende Texelse organisaties en organisaties op het gebied van reizen, vogels kijken en fotografie, waren ook SOVON en STORK van de partij. De hele week was er al van alles te doen op het gebied van vogels kijken, van een houtsnip-excursie tot het Dutch Birding-voorjaarsweekend. Eind april waren er zelfs twee ooievaars op Texel gezien! Het was een gezellige dag met veel positieve belangstelling voor het werk van STORK. Caroline, bedankt voor je hulp!

 

Den Haag - 11 april 2012

Op 11 april werd in Den Haag bij stadsboerderij Op den Dijk symbolisch een ooievaarsnest in gebruik genomen. Het echte nest stond er al. Wethouder Baldewsingh heeft het publiek toegesproken en alsof het was afgesproken, verscheen er een ooievaar op het nest. STORK was erbij met een kraam.
Foto hiernaast, gemaakt door Loes Jalink/Bert Hoogerhoud.

 

 

Foto's

Dutch Birdfair 2014

 

Duch Birdfair 2013

Introductie ' Zeg kleine ooievaar'

 

Texel 2012

 

Dutch Birdfair 2012

 

Den Haag 2012